Buitinės ir elektronikos technikos servisų erdvė

PRIVATUMO POLITIKA

Mes renkame ir tvarkome asmens duomenis vadovaujantis ES ir Lietuvos Respublikos teisės aktais, reglamentuojančiais asmens duomenų apsaugą. Mums rūpi Jūsų asmens duomenų apsauga, todėl mes siekiame užtikrinti skaidrų Jūsų asmens duomenų tvarkymą, todėl parengėme Jums šią privatumo politiką, kurioje bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, kokios yra Jūsų teisės ir kokia yra Jūsų teisių įgyvendinimo tvarka.


BENDRI DUOMENŲ VALDYTOJAI

Jūsų asmens duomenis tvarko bendri duomenų valdytojai:

UAB "SERVICENET"
Įmonės kodas: 210879730
Adresas: Gaižiūnų g. 3, Kaunas
El. paštas: duomenusaugumas@help.lt


UAB BALTIC CONTINENT
Įmonės kodas: 300872749
Adresas: Kareivių g. 19, Vilnius
El. paštas: duomenusaugumas@help.lt


Toliau visi nurodytieji duomenų valdytojai yra kartu vadinami „mes“.

Jei turite klausimų, komentarų ar skundų dėl to, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jeigu Jums reikalinga jo pagalba, prašome kreiptis el. paštu [duomenusaugumas@help.lt].


JŪSŲ TEISĖS

Jei norite įgyvendinti savo teises, prašome kreiptis nurodytais kontaktais. Prašome atkreipti dėmesį, jog šioms teisėms taikomos įstatymų numatytos sąlygos ir išimtys:

pateikti prašymą atskleisti apie Jus turimą informaciją;
pateikti prašymą ištaisyti turimą informaciją apie Jus;
pateikti prašymą ištrinti turimą informaciją apie Jus;
pateikti prašymą apriboti prieigą prie turimos informacijos apie Jus ar jos ištrynimą;
ginčyti Jūsų informacijos rinkimą, naudojimą ir saugojimą mūsų bendrovėje;
pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis arba perkelti juos į kitą bendrovę;
pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (L. Sapiegos g. 17, 10312 Vilnius, tel. (8 5) 271 28 04, (8 5) 279 1445, el. p. ada@ada.lt, daugiau informacijos www.ada.lt);
Tuo atveju, kai duomenys tvarkomi Jūsų sutikimo pagrindu, bet kuriuo metu atšaukti duotą sutikimą.


KAIP SKAITYTI ŠIĄ PRIVATUMO POLITIKĄ?

Privatumo politikos turinys:
Privatumo politika interneto svetainės ir socialinių tinklų profilių lankytojams;
Slapukų politika;
Privatumo politika asmenims teikiantiems paklausimus, prašymus ar skundus;
Privatumo politika klientams;


PRIVATUMO POLITIKA INTERNETO SVETAINĖS IR SOCIALINIŲ TINKLŲ PROFILIŲ LANKYTOJAMS


Kodėl renkate informaciją apie mane?

Mes teikiame viešą prieigą prie interneto svetainės www.help.lt (toliau – „Svetainė“) ir socialinio tinklo Facebook paskyros (toliau – „Socialinių tinklų paskyros“), jas palaikome, tobuliname ir užtikriname jų saugą. Dėl šių priežasčių mes naudojame slapukus. Daugiau informacijos naudojamus slapukus galite rasti mūsų Slapukų politikoje.

Jei pateiksite mums paklausimą, skundą ar prašymą el. paštu, paštu ar per socialinių tinklų paskyras, mes Jūsų duomenis saugosime kaip tai nurodyta Privatumo politikoje asmenims teikiantiems paklausimus, prašymus ar skundus.

Taip pat, renkame Jūsų duomenis jei įsigyjate mūsų prekes ar paslaugas, kaip tai nurodyta Privatumo politikoje klientams.

Kokią informaciją renkate, naudojate ir saugojate apie mane?

Jums naršant mūsų Svetainėje renkame tik iš joje veikiančių slapukų gaunamus anoniminius duomenis apie Jūsų naršymo mūsų Svetainėje tendencijas, demografinius duomenis.

Kurią informaciją apie mane renkate iš kitų šaltinių ir kokie tai šaltiniai?

Iš kitų šaltinių informacijos apie Jus nerenkame.

Koks yra teisinis informacijos apie mane rinkimo pagrindas?

Mes renkame informaciją apie Jus teisėtai, nes:
Mes turime teisėtą interesą naudoti privalomus slapukus Svetainės funkcijų palaikymui (BDAR 6 str. 1 d. f p.);
Jūs sutikote, kad būtų įjungti analitiniai slapukai (BDAR 6 str. 1 d. a p.).

Ar Jūs renkate jautrią informacija apie mane?

Jautri informacija apie Jus nėra renkama.

Ar vykdote automatinį sprendimų priėmimą ar profiliavimą pagal informaciją apie mane?

Automatinis sprendimų priėmimas nėra vykdomas, jūs nesate profiliuojamas.

Ar dalinatės mano informacija su kitais subjektais?

Informacija dalinamės su mūsų paslaugų teikėjais, teikiančias Svetainės funkcionalumo palaikymo paslaugų teikėjais, ta apimtimi, kuri būtina užtikrinant tokių trečiųjų šalių paslaugų suteikimą.

Ar dalinatės mano informacija su subjektais, esančiais už Europos ekonominės erdvės ribų (Europos ekonominę erdvę sudaro visos ES valstybės narės bei Jungtinė Karalystė, Norvegija, Islandija, Lichtenšteinas)?

Jūsų informacija su subjektais esančiais už Europos ekonominės erdvės ribų nesidaliname.

Kiek laiko saugote informaciją apie mane?

Informaciją susijusią su slapukais saugome kaip tai nurodyta slapukų politikoje.

 

SLAPUKŲ POLITIKA


Kas yra slapukai?

Slapukai yra maži tekstiniai failai, saugomi Jūsų įrenginio (pvz., kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai Jūs naršote interneto svetainėse. Kitos technologijos, įskaitant duomenis, kuriuos išsaugome Jūsų interneto naršyklėje ar įrenginyje, su Jūsų įrenginiu susijusius identifikatorius bei kitą programinę įrangą, naudojamos panašiais tikslais. Slapukai plačiai naudojami, kad svetainės veiktų arba veiktų geriau ir veiksmingiau. Šioje politikoje visos minėtos technologijos vadinamos „slapukais“.

Kodėl jūs naudojate slapukus?

Mes naudojame slapukus:
užtikrinti svetainės veikimą
pagreitinti svetainės veikimą;
nuolat tobulinti svetainę, kad jį būtų jums dar patrauklesnė;
analizuoti kaip vartotojai naudojasi mūsų svetaine.

Kokių tipų slapukus naudojate?

privalomus slapukus

Šie slapukai svetainėje yra būtini, kad vartotojas galėtų naršyti ir naudotis svetainės funkcijomis, pvz., įsiminti formose įvestą informaciją, kai vartotojas pereina nuo vieno puslapio prie kito naršymo seanso metu. Be griežtai privalomų slapukų taptų neįmanoma teikti tam tikras svetainės paslaugas, o svetainė veiktų ne taip sklandžiai, kaip turėtų. Šie slapukai nerenka jokios informacijos rinkodaros tikslais ir neįsimena, kur jūs lankėtės internete.

Analitinius slapukus

Analitiniai slapukai renka informaciją apie svetainės naudojimą ir padeda tobulinti svetainės veikimą. Pavyzdžiui, analitiniai slapukai gali parodyti, kuriuose puslapiuose lankomasi dažniausiai, padėti registruoti svetainėje vykstančius nesklandumus ir parodyti, ar svetainėje rodoma reklama yra veiksminga. Analitiniai slapukai nerenka asmeninės vartotojų informacijos ir visa šių slapukų surinkta informacija yra apibendrinta ir anonimiška.

Nuostatų slapukus

Nuostatų slapukai (angl. Preferences Cookies) naudojami, kad prisimintume Jūsų slapukų nuostatas.

Kokius slapukus jūs naudojate?

Mes naudojame šiuos slapukus:

SLAPUKO KATEGORIJA SLAPUKO PAVADINIMAS SLAPUKO GALIOJIMO LAIKAS SLAPUKO TIKSLAS
Privalomi slapukai PHPSESSID Iki naršyklės lango uždarymo Slapukas palaiko Svetainės veikimą
  cookieconsent_status 1 metai Slapukas leidžia saugoti duomenis apie Jūsų pasirinktus slapukų nustatymus

Analitiniai slapukai

_ga 2 metai Slapukas leidžia stebėti kuriuos svetainės puslapius aplankė vartotojas ir bendrą svetainės lankomumą
  _gid 1 diena Slapukas leidžia stebėti kuriuos svetainės puslapius aplankė vartotojas ir bendrą svetainės lankomumą
  _gat 1 minutė Slapukas riboja duomenų rinkimą didelės apkrovos puslapiuose


Kaip galiu valdyti slapukus?

Privalomi slapukai yra būtina Svetainės naudojimo sąlyga. Jei atsisakysite šių slapukų, negalime numatyti, kaip mūsų Svetainė veiks, kai joje apsilankysite.

Galite kontroliuoti analitinių slapukų naudojimą, pakeitę naršyklės nustatymus.

Atkreipkite dėmesį, kad trindami slapukus arba išjungdami slapukų naudojimą ateityje, galite nepasiekti tam tikrų mūsų svetainės dalių ar funkcijų. Jei pakeisite slapukų nustatymus, tai paveiks ir kitas jūsų lankomas svetaines.


PRIVATUMO POLITIKA ASMENIMS TEIKIANTIEMS PAKLAUSIMUS, PRAŠYMUS AR SKUNDUS


Kodėl renkate informaciją apie mane?

Mes tvarkome gautus paklausimus, prašymus ir skundus, taip pat, rengiame atsakymus į juos. Dėl šios priežasties mes turime rinkti, naudoti ir saugoti informaciją apie Jus.

Kokią informaciją renkate, naudojate ir saugojate apie mane?

Kontaktinius duomenis, kuriais pateikėte paklausimą, prašymą ar skundą;
paklausimo, prašymo ar skundo tema;
paklausimo, prašymo ar skundo data;
paklausimo, prašymo ar skundo turinys;
prie paklausimo, prašymo ar skundo pridėti failai;
Jūsų vardas ir pavardė;
atsakymas į Jūsų paklausimą;
kita informacija, kurią pateikėte pats.

Kokią informaciją turėčiau Jums pateikti ir kodėl?

Pateikdami paklausimą mūsų svetainėje nurodytais kontaktiniais el. pašto adresais, paštu, pasinaudodami svetainės funkcionalumu ar pateikdami paklausimą per socialinių tinklų paskyras turėtumėte mums nurodyti savo vardą, pavardę, el. pašto adresą ar kitą kontaktinį duomenį, paklausimo temą bei turinį bei paklausimui aktualią informaciją. Pateikus paklausimą, gali būti prašoma pateikti papildomos informacijos apie jus, kad galėtume tinkamai atsakyti į Jūsų paklausimą.

Ar renkate informaciją apie mane iš kitų šaltinių?

Iš kitų šaltinių informacija apie Jus nėra renkama.

Koks yra teisinis informacijos apie mane rinkimo pagrindas?

Mes renkame informaciją apie Jus teisėtai, nes mes turime vykdyti teisinę prievolę saugoti paklausimus, prašymus, skundus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).

Ar Jūs renkate jautrią informacija apie mane?

Jautri informacija apie Jus nėra renkama ir prašome mums tokios informacijos neteikti. Jei tokią informaciją mums pateiksite, laikysime, kad davėte sutikimą tokiems Jūsų asmens duomenims tvarkyti (BDAR 9 str. 2 d. a p.).

Ar vykdote automatinį sprendimų priėmimą ar profiliavimą pagal informaciją apie mane?

Automatinis sprendimų priėmimas nėra vykdomas, Jūs nesate profiliuojamas.

Ar dalinatės mano informacija su kitais subjektais?

Informacija apie Jus gali būti perduota:
teisines paslaugas teikiantiems subjektams;
duomenų saugyklų ir panašias paslaugas teikiančioms bendrovėms;
informacija perduodama el. pašto paslaugų teikėjui jeigu paklausimas, prašymas ar skundas siunčiamas el. paštu;
auditus ar patikrinimus atliekantiems privatiems subjektams ir/ar valstybės ar savivaldybių institucijoms, prisiimantiems įsipareigojimus duomenų apsaugos srityje dėl duomenų neatskleidimo.

Ar dalinatės mano informacija su subjektais, esančiais už Europos ekonominės erdvės ribų (Europos ekonominę erdvę sudaro visos ES valstybės narės bei Jungtinė Karalystė, Norvegija, Islandija, Lichtenšteinas)?

Jūsų duomenimis, su subjektais esančiais už Europos ekonominės erdvės ribų, nesidaliname.

Kiek laiko saugote informaciją apie mane?

Jūsų informacija bus saugoma vadovaujantis Lietuvos Respublikos dokumentų ir archyvų įstatymu, Lietuvos vyriausiojo archyvaro patvirtinta Bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodykle arba atitinkamiems teisiniams santykiams taikytinu ieškinio senaties terminu.

PRIVATUMO POLITIKA KLIENTAMS


Kodėl renkate informaciją apie mane?

Mes tiekiame įrangos detales, teikiame įrangos diagnostikos, remonto ir aptarnavimo paslaugas. Jūs siekiate su Mumis sudaryti sutartį arba Mes esame su Jumis sudarę sutartį. Informacija apie Jus yra renkama sutarties sudarymo arba vykdymo tikslu.

Taip pat Mes turime teisės aktų mokesčių, apskaitos ir kitose srityje nustatytas teisines pareigas, siejamas su informacija apie su fiziniais asmenimis sudarytas sutartis.

Dėl šių priežasčių mes turime rinkti, naudoti bei saugoti informaciją apie Jus.

Kokią informaciją renkate, naudojate ir saugojate apie mane?

Mes apie Jus renkame informaciją, būtiną sutarties sudarymui, įvykdymui ir tinkamam prekių pristatymui:
Jūsų vardą ir pavardę;
Jūsų adresą;
Jūsų kontaktinius duomenis (telefono numerį, el. pašto adresą);
Duomenys apie įsigytą prekę (įsigijimo data, pavadinimas, modelis, prekybos vieta) ir jos gedimą;
Duomenys apie užsakymą, remonto eigą, mūsų suteiktas paslaugas;
Kitą informaciją, reikalingą sutarties su Jumis vykdymui (duomenis apie atsiskaitymą, prekių pristatymo informaciją, vykdymo dokumentus ir pan.);
Pokalbio garso įrašą apie atliktą užsakymą telefonu.

Koks yra teisinis informacijos apie mane rinkimo pagrindas?

Mes renkame informaciją apie Jus teisėtai, nes Jūsų informacija yra reikalinga:
Sutarties su Jumis sudarymui ir vykdymui (BDAR 6 str. 1 d. b p.);
Teisinėms prievolėms mokesčių, apskaitos ir kitose srityse įvykdyti (BDAR 6 str. 1 d. c p.);

Jūsų sutikimu užsakant prekes ar paslaugas telefonu yra daromas pokalbio garso įrašas (BDAR 6 str. 1 d. a p.). Jeigu nesutinkate su pokalbio garso įrašu, prašome kreiptis į mus internetu www.help.lt, el. paštu [duomenusaugumas@help.lt] arba mūsų paslaugų teikimo vietoje atvykus adresu Žirmūnų g. 70, Vilnius.

Ar Jūs renkate jautrią informacija apie mane?

Jautrios informacijos apie Jus nerenkame.

Ar vykdote automatinį sprendimų priėmimą ar profiliavimą pagal informaciją apie mane?

Automatinis sprendimų priėmimas nėra vykdomas, Jūs nesate profiliuojamas.

Ar dalinatės mano informacija su kitais subjektais?

Informacija apie Jus gali būti perduodama:
Valstybės ar savivaldybės institucijoms (pvz.: Valstybinei mokesčių inspekcijai), ta apimtimi kiek tai yra būtina pagal galiojančius teisės aktų reikalavimus;
Prekių pristatymo paslaugų teikėjams taip pat kitiems mūsų partneriams, kai tai reikalinga sutarčiai su Jumis įvykdyti;
El. pašto talpyklų ir kitų informacinių bei komunikacinių paslaugų teikėjams;
Viešiems ar privatiems subjektams, atliekantiems auditus ar patikrinimus, prisiimantiems įsipareigojimus duomenų apsaugos srityje, dėl duomenų neatskleidimo.

Ar dalinatės mano informacija su subjektais, esančiais už Europos ekonominės erdvės ribų (Europos ekonominę erdvę sudaro visos ES valstybės narės bei Jungtinė Karalystė, Norvegija, Islandija, Lichtenšteinas)?

Jūsų duomenimis, su subjektais esančiais už Europos ekonominės erdvės ribų, nesidaliname.

Kiek laiko saugote informaciją apie mane?

Jūsų informacija bus saugoma vadovaujantis Lietuvos Respublikos dokumentų ir archyvų įstatymu, Lietuvos vyriausiojo archyvaro patvirtinta Bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodykle arba atitinkamiems teisiniams santykiams taikytinu ieškinio senaties terminu.

Pokalbio garso įrašas yra saugomas iki Jūsų sutikimo atšaukimo, bet ne ilgiau nei atitinkamiems teisiniams santykiams taikytino ieškinio senaties termino pabaigos.